Factory in the Forest
George Town, Malaysia

The competition-winning project on a 5-acre site comprises administrative offices and a production plant for an electronics company. The car park, entrance, office facilities, and a courtyard are covered by a triple-height, free-standing canopy of steel columns that support an open, louvred roof; the lushly planted courtyard accommodates a cafeteria and gathering places for staff, and both the courtyard and a bridge above it lead to the existing but expanded production plant that features all-glass walls giving onto the courtyard, and tempered natural lighting that enters through skylights. Poured-in-place concrete is used for interior elements such as stairs and the cantilevered boardroom, and for the exterior walls with angled fins to temper sunlight. 


Source: Aga Khan Trust for Culture

Location
George Town, Malaysia
Images & Videos
Associated Names
Events
Completed 2016
Dimensions
15,000 m²
Variant Names
Factory in the Forest
Original
Building Usages
Industrial Complex
industrial
Keywords
Aga Khan Award for Architecture