Aban House
Isfahan, Iran

On a narrow rectangular site in the heart of Isfahan’s dense historic centre, the three-storey house for two architects and their newborn daughter is arranged around three open courtyards. The ground-floor kitchen is the nucleus of the house; the living room is located on the first floor, and bedrooms on the upper floor; a terrace on the roof provides expansive views over Isfahan. The frame structure of the house is clad entirely with handmade local ochre-coloured brick laid in a variety of horizontal and vertical patterns. The exterior façade is blind, while all of the interior spaces enjoy abundant lighting from the three courtyards.


Source: Aga Khan Trust for Culture

Location
Isfahan, Iran
Images & Videos
Associated Names
Associated Collections
Events
Completed 2018
Dimensions
450 m²
Variant Names
Aban House
Original
Building Usages
private residence
residential
Keywords
Aga Khan Award for Architecture Shortlisted Project